Békés megye százéves fotói kelnek életre ebben a kisfilmben

Budapest eltűnt épületei után, most Békés megye ikonikus helyszíneiről készült archív fotók elevenednek meg az Animatiqua videóján, amelyet a Facebookon osztott meg a kreatív ügynökség. De mit is látunk pontosan? Régi, fekete-fehér fotókat, amelyeket mozgóképpé alakítottak.

Megmozdulnak a felhők a talán már nem is létező épületek felett, egy madárcsapat repül el az égbolton, mozog a víz az egykori híd alatt - épp úgy, mint a valóságban. Csak éppen egy olyan világban, ami már nem létezik, amit már csak a régi fotókról ismerünk.

Korábbi videóikban, melyről mi is írtunk, Budapest eltűnt épületeit keltették ilyen módon éltere: megelevenedett a régi Nemzeti Színház, az első Erzsébet híd, a Döbrentei téri Szent Demeter templom, a Kálvin tér és a Lloyd-palota, ami a főváros legszebb klasszicista stílusú palotája volt.

Az ügynökség legújabb Facebook-posztja szerint Békés megye az első vidéki helyszín, amelyről videó készül, de a jövőben más megyékről és városkról is készülnek majd hasonló animációk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek