Üvegablaknak csapódott, különleges madarakat mentettek a Balaton-parton

Még január 12-én került ki a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont közösségi oldalára, hogy a természet kivételesen csodás gyöngyszemének egyik példánya, egy jégmadár csapódott egy Balaton-parti épület üvegfelületének.

A gyönyörú színekben pompázó jégmadár Európa, Ázsia és Afrika lakója - ez a példány egészségesen repülhetett továbbForrás: Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont/Facebook

Szerintük, 10-ből 3, talán 4 jégmadár éli túl az üveggel való találkozást a látszólag törékeny, ám nehéz testsúlya miatt. A képen látható díszes madárkának ezúttal nagy szerencséje volt, és egy rövid pihenést követően szabadon engedték.

Azonban az üvegfallal való találkozás nem minden madárnál ennyire szerencsés kimenetelű. Pár nappal ezelőtt, január 25-én szintén bajba került egy kitűnő hangutánzó madár, a szajkó, vagy más néven mátyásmadár. Feltételezhetően ő is üvegnek repülhetett, ezután talált rá az udvar házőrzője, aki szerencsére nem tett benne kárt.

A szajkók kitűnően utánozzák a kutyaugatástól kezdve a szekér nyikorgását is - az ő felépüléséért még izgulni kellForrás:Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont/Facebook

Az alapítvány közlénye szerint a kissé "fejnehéz" tartás és a bizonytalan ugrálás mellett meglepően szelíd páciens B-vitamin kúrában részesül, és a rehabilitáció alatt mindenféle földi jóval is ellátják a mentőközpontban.

Egyelőre nem túl biztató az állapota, ugyanis még a helyére betett rúdra sem tud felugrani, a szelídsége pedig annak köszönhető, hogy nincs túl jó passzban, de remélhetőleg, hamarosan ő is gyógyultan távozhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek