Hazánkban készült Közép-Európa legnagyobb falfestménye

Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb ipariingatlan-fejlesztő és -üzemeltető cége, a CTP Magyarországon is elindította Art Wall projektjét az ARC segítségével. A projekt lényege, hogy az adott ország egy kiemelt, jól látható helyszínén található ipari ingatlanjuk hatalmas falára egy pályázat keretében keresik azt a műalkotást, amelyet aztán meg is valósítanak a homlokzatokon. 

Forrás: facebook.com/ArcMagazin

A CTP Art Wall by ARC – Fess 1 nagyot! pályázaton kiválasztott alkotás Biatorbágyon, a CTP Management Hungary Kft. logisztikai központjának homlokzatán, 4880 négyzetméteren valósult meg, és az M1-es autópályáról is tökéletesen látható. 

A nemzetközi pályázatra öt országból 199 terv érkezett. A nyertes műnek a magyarországi Dobos Viktor grafikáját választotta a szakmai zsűri. A pályázatot, a zsűrizést az ARC szervezte és valósította meg - olvasható az arcmagazin.hu oldalán és Facebook-oldalán.

Mint a cég oldaláról kiderül, a CTP 2017-ben indította útjára Art Wall kezdeményezését Csehországban. Először a humpoleci, majd a prágai reptére található, végül a plzeňi CTPark kapott színes köntöst, mielőtt a biatorbágyi homlokzatokra sor került volna. Ez utóbbiról videó is készült, mely ezen a linken érhető el, mint az artnews.hu oldaláról kiderül.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek