Gyönyörű járművel bővült a Közlekedési Múzeum

Újabb impozáns műtárggyal bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye, ezúttal egy Skoda Octavia Super került a múzeumhoz - olvasható a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum honlapján.

A Közlekedési Múzeum gyűjteményének gyarapítási és restaurálási programját májusban hagyták jóvá, amelynek részeként most ezzel a gyönyörű járművel bővült a gyűjtemény, mondta el Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója.

A múlt héten egy korszakos Csepel D450-es teherautó érkezett a Közlekedési Múzeumhoz, nyáron pedig egy frissen restaurált Faros Ikarust mutattunk be, amelyet a látogatók is megnézhettek időszaki kiállításunkban" – árulta el továbbá Vitézy Dávid.

A Közlekedési Múzeumba érkezett 1959-es Skoda OctaviaForrás: Közlekedési Múzeum / YouTube

Az Octavia a Skoda nyolcadik bemutatott modellje volt, innen ered a neve. A jármű tipikus része volt a magyar utcaképnek az 1960-as, és 1970-es években, irigyelt tulajdonosok voltak, akiknek ilyen autójuk lehetett. A látogatók a járművet mostani helyén, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, a leendő új Közlekedési Múzeumban tekinthetik majd meg, a gyűjtemény régebbről ismert darabjaival együtt.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek