Idén is lesz jótékonysági vadászat Zalában

December 27-én kilencedszer rendeznek országos jótékonysági vadászatot, melynek célja kettős: egészségügyi intézmények támogatása, illetve a vadászok általános társadalmi megítélésének javítása - írja a zaol.hu.

A rendezvény több lehetőséget is kínál a résztvevőknek. Eddig három helyszínt jelöltek ki, Egervár és Zalaszentgrót környékén apróvad-, pontosabban fácánvadászatot rendeznek, míg Rigyácnál, a Riva Földtulajdonosi Vadásztársaság területén - az idei esztendő legfőbb újdonságaként - egyéni lesvadászatra lesz lehetőségük a jelentkezőknek. A szervezők hozzátették, hogy megfelelő érdeklődés esetén további helyszínek kijelölése is várható.

Tavaly Zalacséb mellett tartottak fácánvadászatotForrás: Gyuricza Ferenc/zaol.hu

A Rigyácnál tervezett vadászatról Balassa Kornéltól, a Riva Földtulajdonosi Vadásztársaság elnöke msélt a zaol.hu-nak.

Az országban ez lesz az egyetlen olyan helyszín, ahol nagyvadvadászatra is lehetőségük lesz a résztvevőknek. Mindez azt jelenti, hogy itt akár szarvast, őzet vagy vaddisznót, netán dúvadat (rókát vagy borzot) is terítékre vihetnek a vadászok."

Az országos jótékonysági vadászat szabályzata szerint a rendezvény bevételét egészségügyi intézmények támogatására fordítják, azaz a vadászok által befizetett részvételi díjból, illetve a hozzájuk csatlakozó támogatók adományaiból olyan hiánypótló orvosi eszközöket vásárolnak, amelyek beteg gyermekek gyógyulását segítik elő.

A Zalaegerszegi Vadászegyesület alelnöke, Molnár Marcell hozzátette, hogy akárcsak az elmúlt években, ők ezúttal is a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztályának orvosi műszerbeszerzéséhez kívánnak hozzájárulni.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek