Megvan az időpont: ekkortól ingyen kipróbálhatjuk a vasút-villamost

A vasút-villamos a napokban sikeresen teljesítette az előírt 50 ezer kilométeres, hibamentes tartampróbát, így november 29-én már utasokkal is elindulhat Hódmezővásárhely és Szeged között. Április 15-ig a tram-traint minden utas ingyenesen veheti igénybe - olvasható a mavcsoport.hu oldalán.

Forrás: mavcsoport.hu

A jármű november 29-től óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről Szegedre 3:31 és 23:31 között, illetve Szegedről Hódmezővásárhelyre 4:38 és 23:38 között, a december 31-ig tartó utasforgalmi próbaüzemben. Telephelyre tartó éjszakai féljárat is bekerült a menetrendbe, amely november 30-tól 0:38-kor indul Szeged vasútállomásról és 0:55-kor érkezik Szeged-Rókus vasútállomásra. A november 29-től érvényes menetrend ezen a linken érhető el.

A tervek szerint január közepétől csúcsidőben - reggel 6-tól 8-ig, illetve a délutáni időszakban - 20 percenként, azon kívül pedig félóránként követik majd egymást a szerelvények. A menetrend ekkortól már hétvégente kiegészül éjszakai járatokkal is, és az utasforgalmi és műszaki tapasztalatok alapján alakítják ki a végleges verzióját. 

A tesztelési folyamatok még a jövő héten is tartanak, melyek fő célja, hogy a gyártó Stadler minden olyan hibalehetőséget feltárjon, beazonosítson és megoldjon, amely felmerülhet. Felhívják emellett a közlekedők figyelmét, hogy a tram-train vonala mentén még óvatosabban vezessenek, biciklizzenek, körültekintően keljenek át a gyalogos átkelőhelyeken. A KRESZ szabályai szerint a vasút-villamosnak minden közlekedési járművel szemben elsőbbsége van: elsőbbséget kell adni a körforgalomban haladó járművel is a körforgalmat keresztező tram-train részére.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek