Ezek a változások várhatók decembertől a MÁV-nál az utasok javaslatai alapján

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, júliusban az utasok is elmondhatták a véleményüket a hazai vasúttársaságok menetrendi terveiről. Mint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) MTI-nek küldött közleményéből kiderül, a beérkezett észrevételeket már december 12-től beépítik a menetrendekbe.

Forrás: Molnar Zsolt/Máv-csoport/Facebook

Schanda Tamás államtitkár a változások közül kiemelte, hogy minden Budapest elővárosi vasútvonalon feloldják a karácsony és újév között korábban alkalmazott közlekedési korlátozásokat. Az eddig kimaradó személy- és gyorsított személyvonatok így az ünnepi időszakra eső munkahéten is sűrűn járnak.

A menetrendváltástól a most még csak munkanapokon közlekedő S12-es vonatok a hétvégén is járnak, Budapest-Déli és Tatabánya között ezzel félóránként, Oroszlányig pedig óránként indul vonat szombaton és vasárnap is. Jelentősen sűrített menetrendet vezetnek be Esztergom és Süttő között. Munkanapokon a reggeli csúcsidőben óránként, a délutáni csúcsidőben pedig 60-90 percenként közlekednek vonatok.

A Győrt Kaposvárral és Péccsel összekapcsoló Helikon Interrégió vonatok sokak kérésére megállnak majd Balatonfenyves alsón és Várdán. Jelentősen javul Érd, Százhalombatta, Pusztaszabolcs és Dunaújváros vasúti kapcsolata a fővárossal, új gyorsított személyvonatok állnak be, egyes járatok útvonala meghosszabbodik. Több járat indul a Pusztaszabolcs-Börgönd-Székesfehérvár, a Dombóvár-Komló és a Budapest-Hatvan vonalon. Bővülnek az InterCity kapcsolatok a főváros és Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza között.

A részletes eredmények a Közlekedéstudományi Intézet honlapján olvashatók, a végleges menetrendeket a szolgáltatók teszik majd közzé. A menetrendeket legközelebb jövő nyáron lehet majd véleményezni, és a helyközi autóbuszok közlekedésére is kiterjed majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek