Erre a pest megyei településre érkezett meg először az őszi fagy

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy Lappföldre megérkezett az első hó, most pedig már itthon is télies hangulatba kerülhettek egy pest megyei település lakói. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, mely szerint az éjszakai lehűlés annyira erős volt Kakucson, hogy -1,1 fokig hűlt le a levegő. 

A kép illusztrációForrás: Perez Vöcking/pixabay.com

Mint írják, ez az idei ősz első negatív értéke, ami ráadásul az eddigi napi rekordtól sincs messze. 2007-ben ennél mindössze négy tized fokkal volt hidegebb az ország egyik leghidegebbként számon tartott településén, a Nógrád megyei Zabaron, de 1997-ben Alcsútdobozon is hasonlóan alacsony értéket mértek ezen a napon. Legutóbb egyébként május 10-én volt fagy az országban, amikor szintén a zabariaknak kellett befűteniük: ekkor -1,2 fokig csökkent a hőmérséklet.

Az éjszakai minimum-hőmérsékletek eloszlását nagyban befolyásolta a felhőzet alakulása, hiszen a borult tájakon 10 fok körül maradt a hőmérséklet. Országos átlagban 6,4 fok lett a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek