Guinness-rekord született egy apró alföldi községben

Egy időben, egyetlen helyszínen itt készítettek legtöbben tenyérlenyomatot – ezt most már biztosan elmondhatja magáról az apró hajdú-bihari település, Tetétlen. A múlt szombati Homoktövis Napon ugyanis nemcsak szórakoztak a látogatók, de egy Guinness-rekordot is megdöntöttek. A rekordkísérlet gondolata nem új keletű a településen. Borbélyné Fülöp Hajnalka, a település polgármestere a Napló érdeklődésére elmondta: a járványügyi helyzet kialakulását megelőzően 2017-től minden évben volt egy gasztronómiai rekordjuk, így négy év alatt öt új rekordot állított fel ez a kis közösség – írja a haon.hu.

Több mint kétszáz színesre festett tenyér lenyomata készült elForrás: Községháza/haon.hu

"Mindenképpen szerettük volna tovább folytatni, de idén a gasztronómia helyett inkább a közösségépítés kapott hangsúlyt „Tenyerelj velünk!" jelmondattal. Nagyon jó hangulatban telt a rekordkísérlet, mindenki jól érezte magát. Nemcsak maga az esemény, hanem már az előkészítő munka is közösségépítő erővel bírt, hiszen egyebek mellett a betűk kivágásában a helyi óvoda munkatársai, vezetői segítettek, így ők együtt, összefogva támogatták a rekordkísérlet sikerességét – fogalmazott, kiemelve: a rekordot végül összesen 214 résztvevővel állították fel."

Zömében helyi lakosok vettek részt a rekordkísérlet megvalósításában, de voltak szép számmal más településről érkező érdeklődők is.

Óvodásoktól a nyugdíjasokig sokan nyomták le izgalommal festékes tenyerüket a kivágott papírokra, így pillanatokon belül megtelt színekkel az aszfaltra helyezett Homoktövis Nap Tetétlen 2021 felirat. A polgármester szavai szerint az összetartozás élménye mindannyiuk számára fontos. Mint mondta, most tényleg nem volt tétlen Tetétlen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek