Hamarosan megnyitja kapuit a nádasdladányi Nádasdy-kastély

A Nemzeti Kastélyprogram keretében megújult nádasdladányi Nádasdy-kastély az ünnepélyes átadás után augusztus 3-án, kedden 10 órától várja a látogatókat, és hetente keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között lesz majd látogatható. A grófi rezidenciában A legendák kastélya című kiállítás kap helyet - derül ki a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram Facebook-oldaláról.

A fejlesztések keretében felújították a földszinti reprezentatív tereket, a Grófi Hálót és a Nádasdy-emlékszobát, kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki a pincében, új kiállító- és múzeumpedagógiai tereket hoztak létre, valamint megújul a kastélytó és környezete is - olvasható az nkvp.hu honlapon.

A nádasdladányi Nádasdy-kastélyt a 19. század második felében, Tudor-stílusban építették, és elkészültétől fogva egészen a második világháborúig a Nádasdy-család egyik székhelyeként szolgált.  A kastély egyik legszebb terme az ősök csarnoka, ahol a család leghíresebb tagjainak egész alakos képmásait állították ki, és rendkívüli belsőépítészeti megoldásaival kitűnik a Hauszmann Alajos tervei alapján készült könyvtár is, melynek elegáns polcrendszerét kazettás famennyezet, csavart oszlopok, a galérián pedig kovácsoltvas mellvéd egészíti ki - derül ki a Wikipédia szócikkéből.

Több film egyes jeleneteinek ez az épület szolgált hátteréül, például a Borgiák című 2011 és 2014 között futott kanadai–magyar–ír televíziós sorozatban vagy a 2013-as, amerikai-brit Drakula-sorozatban, de itt forogtak a kamerák a 2003-ban bemutatott Underworld című vámpíros filmsorozat első részében is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek