Vihar után árhullám érkezik a Dunán, főleg a győriek számítsanak rá!

A Duna és a Rába folyók vízgyűjtő területein lehullott nagy mennyiségű csapadék hatására árhullám érkezik hazánk területére. Ezzel összefüggésben Győrben a Rába és Mosoni-Duna vízszintje óránként 13-15 centimétert emelkedik. Hétfő hajnalra a Mosoni-Duna vízszintje elérhette a Móricz Zsigmond alsó rakparti út szintjét a Kossuth-híd alatt.

Az árhullámmal sok hordalék is érkezhet - illusztrációForrás: Lubos Houska/Pixabay

Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete egy közleményt adott ki, miszerint az érkező árhullám miatt 2021. július 19-én, hétfőn hajnali 5 órakor a Móricz Zsigmond alsó rakparti utat lezárják a forgalom elől, a járművek számára a Széchenyi-híd, Jedlik-híd lesz a terelőút. A 6-os és City autóbuszjáratok hétfőn üzemkezdettől a Rónay Jácint út – Kossuth-híd – Móricz Zsigmond alsó rakparti út útvonal helyett a Széchenyi-hídon át közlekednek. Az útlezárás során a Móricz Zsigmond alsó rakparti úton lévő parkoló egyelőre használható marad, a lezárása a későbbi árhullám szintjétől függ.

A Kossuth-hídon csak a gyalogosok, kerékpárosok és a Káptalandombra autóval behajtók közlekedhetnek, az átmenő autósforgalom elől a híd zárva marad az árhullám levonulásáig. Aki autóval a Kossuth-hidat szokta használni, ma hajnaltól a Jedlik- vagy a Széchenyi-hidat használja – írja a kisalfold.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek