Ötkarikás szobor díszíti Békéscsaba főterét

Békéscsabán múlt hét szombaton, a Jókai Színháznál, mintegy kétszáz érdeklődő előtt felavatták Mihály Gábor, Kossuth-díjas szobrászművész Olimpia-Kerékpárosok című alkotását. A szobor eredetije Lausanne-ban, az Olimpiai Múzeum nagy kertjében áll. Az alkotást maga a művész ajánlotta fel, aki több szálon kötődik a városhoz – írja a beol.hu.

Mihály Gábor, a szobor alkotója az átadott műve előttForrás:Jókai Színház/Facebook

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a városban élők szeretik a sportot és a kultúrát, a most felavatott alkotásban mindkét terület képviselői gyönyörködhetnek. Ezt követően az olimpiai bajnok Gedó György, Fekete Péter államtitkár, Szarvas Péter polgármester, az alkotó Mihály Gábor, szobrászművész, valamint a három békéscsabai olimpikon, Kovács Barbara, Márton Anita, és Özbas Szofi leplezték le az ,„Olimpia-Kerékpárosok" című szobrot.

Mihály Gábor szobrászművész azt emelte ki, hogy ezer szállal kötődik ehhez a régióhoz, hiszen kétéves kora óta Csanádapácán élt, itt járt általános iskolába, ahol többek között iskolatársa volt az Előre labdarúgócsapatának későbbi kapitánya, Schneider István is. Ezt követően az orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumba került, majd az ötvenes években a fővárosba költöztek.

"Alkotásaim többek között megtalálhatók a megyében Mezőhegyesen, Csanádapácán, Csorváson, Szarvason, Vésztő-Mágoron, Tótkomlóson, és Orosházán. Van még egy nagy álmom, szeretnék méltó emléket állítani a megyében egykoron szorgalmasan dolgozó földműves embereknek Vésztő-Mágoron" – tette hozzá. 

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek