Nyolc napig készült hazánk leghosszabb szurkolói sálja

Csütörtökön délelőtt online sajtótájékoztató keretében jelentette be a Telenor, hogy közösségi megmozdulással készítette elő az idei nyár nagyszabású sporteseményei kapcsán Magyarország leghosszabb szurkolói sáljának rekordkísérletét, amely "a különbözőségeink ellenére az összefogás, a magyar csapatainkért az egyként szurkolás üzenetét hordozza" – fogalmazott a Westend bevásárlóközpont előtt tartott online, élő közvetítés során Dolezsai Gergely, a Telenor Magyarország márka- és marketingkommunikációs igazgatója. 

Ez az első olyan hazai relikvia, amely szurkolással kapcsolatosan hivatalos rekordot állít fel, emellett elnyerte a leghosszabb magyarországi sál címet isForrás: Telenor Hungary

Ezt a közös szurkolást egy kézzel fogható tárggyal, egészen pontosan egy óriás méretűvé növesztett sállal tervezték szimbolizálni. Ezért létrehoztak egy weboldalt, ahova rövid szurkolói üzeneteket vártak a magyar sportolók, válogatott csapatok támogatására, és amelyen összesen 1787 ilyen üzenetet sikerült regisztrálni az ország 500 településéről. Ezeket az üzeneteket egyméteres sáldarabokba szőtték bele, amelyeket végül összefűztek, és amelynek így, a hitelesített, teljes hossza új magyarországi rekord lett.

Az óriás sál egy darabja a Westend bevásárlóközpont előtt látható, az ott kiállított installáció egy hétig működik szelfipontként. A sálat aztán feldarabolják, hogy minden üzenetet beküldő megkapja a sál saját üzenetével ellátott darabját, és a legközelebbi meccsen, sporteseményen már azzal a nyakában buzdíthassa a magyar sportolóinkat. 

Dolezsai Gergely, a Telenor Magyarország márka- és marketingkommunikációs igazgatója és Gál Gábor, a magyarországi rekordok regisztrátoraForrás: Telenor Hungary / Facebook

A rekordkísérlet keddi mérése során a sálat egy focipályán 50 méteres hosszú csíkokban fektették le kígyózó formában, hogy egyszerre lehessen lefényképezni egy drón segítségével. A több száz kilogramm súlyú sál teljes hosszában az egész pályát beterítette 357,4 négyzetméteren, amelynek eredményeként született meg az új, magyarországi rekord: összesen, a beküldött üzenetek számával megegyező, 1787 méteres, húsz centiméter széles szurkolói sál felkerült az országos rekordok listájára.

A rekorder méretű szurkolói sálhoz mintegy 350 kilogramm piros, fehér, zöld és – a szurkolói feliratokhoz – fekete színű fonalat kellett rendelni Franciaországból, hazánkban ugyanis már nem foglalkoznak fonálfestéssel. A sálat egy kisüzemben gépekkel kötötték, a munka nyolc napig tartott, éjjel és nappal, szünet nélkül. Ha kiterítenénk teljes hosszában ezt a rekorder méretű sálat, akkor a trikolor kötöttáru mellett a Szabadság hídtól egészen a Lánchídig kellene sétálnunk. 

Egy helyen minden, ami foci Eb!
Szeretne naprakész lenni, tudni mindenről, ami a mérkőzésekkel kapcsolatos? Szívesen olvasna extra érdekességeket kedvenc játékosairól, csapatairól? Akkor kattintson az Origo Foci Eb oldalára, hogy ne maradjon le semmiről.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek