Nem nyithat ki idén a szadai szafari

A Szada Safari Park Facebook-oldalán közölte a hírt, hogy 2021-ben nem nyithatja ki kapuit, Szada nagyközség polgármestere és képviselőtestülete ugyanis elutasította az állatkerti minősítéshez szükséges kérelmet. Mint írják, ezáltal közel 100 állat sorsa vált bizonytalanná.

Eelfánt a szadai szafaribanForrás: facebook.com/safariparkszada

Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója 2020. májusában a Richter Flórián Cirkusszal összefogva nyitotta meg Magyarország első autós szafariparkját, ahol időközben több kisállat is született. 2021-re a Szadai Safari bővítését tervezték, hogy az állatok még nagyobb területen élhessenek, illetve a szadai önkormányzat kérésének eleget téve távolabb került a park a lakóövezettől. Mint írják, a tél folyamán mindent kialakítottak Szadán, hogy az állatkerti minősítést megszerezzék, de ez a terv most meghiúsult. Hozzátették, hogy a Richter család nem adja fel az álmát. Az állatvédelmi szempontokat figyelembe véve az a céljuk, hogy a cirkuszi vadállatoknak biztosítsanak egy szafariparkot, ahol állatkerti körülmények között tudják folytatni életüket, ami egyfajta menhelyként is funkcionálna.

A park egyszerre biztosítaná a fenntartást és a kiváló életkörülményeket, miközben az cirkuszi állatok az emberek közelében maradhatnának, abban a közegben, amit megszoktak. Jelenleg új helyet keresnek, és olyan települések jelentkezését várják, melyek szívesen adnának otthont a parknak, és a benne élő közel 100 állatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek