Győr-Moson-Sopron után Vasban is lecsapott a jégeső

Az előrejelzés szerint ma a Dunántúlon, az Északi-középhegységben és a Dél-Alföldön szórványosan zivatarok kialakulására kellett számítani. A legintenzívebb gócok elsősorban a déli országrészben alakultak ki, környezetükben intenzív csapadékhullás mellett akár viharossá (~60 km/h) is fokozódhatott a szél, és több helyen jég is kísérte őket. Az Észak-Alföldön napközben valamivel kisebb esély mutatkozik zivatar kialakulására, de az éjszakai órákban délkeleten megnő az esély konvektív csapadék előfordulására, később pedig már az Észak-Alföldet is elérheti zivatar.

Jégeső - illusztrációForrás: KenWalker/commons.wikimedia.org

Vasárnap elsősorban a Dunától keletre fordulhatnak elő zivatarok, beágyazott zivatarok, majd a felhőzet szakadozásával a napsütés hatására délutántól délnyugaton alakulhatnak ki zivatargócok. Kísérőjelenségként leginkább szélerősödés (50-60 km/h), apró szemű jégeső és intenzív csapadékhullás fordulhat elő. Legkisebb eséllyel az Észak-Dunántúlon valószínű zivatartevékenység.

Szombaton délben jéggel érkezett a vihar Kapuvárra – írta a kisalfold.hu olvasója, aki videót is küldött a muskátlikra nézve sem kedvező jégesőről.

 A Vas megyei Peresznyéről szintén nagy mennyiségű jégről érkeztek beszámolók - mint a vaol.hu híréből megtudtuk.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek