Zenepavilon, szökőkút- és trambulinpark építésébe fogtak Sóstón

Nagy munkálatok kezdődtek ezen a héten Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő körzetében. Május 13-tól már lezárták a Hunguest Hotel Sóstó és a Svájci Lak közötti parkolókat, a kényelmetlenségért cserébe viszont új látványosságokat éptenek és még szebbé varászolják a környéket.

Még szebb és zöldebb lesz a környékForrás: hunguesthotels.hu

Egy szökőkútparkot építenek az Aquarius élményfürdő előtti parkban, de új kerékpárkölcsönző és szervizpont is lesz ott, valamint létrehoznak egy termelői piacteret és egy zenepavilont is. Optimalizálják a parkolóhelyeket, három nyilvános mosdót telepítenek és öntözőhálózatot építenek. A Tófürdő és a Székelykapu előtti szökőkutakat összekötik, és kialakítanak egy trambulinparkot. 

A gyógyhely zöldterületeit 6607 négyzetméteren gyepesítéssel, 34 lombhullató fa, 1325 cserje és 383 évelő növény telepítésével növelik.

További cél, hogy a parkolási infrastruktúra fejlesztésével a fő turisztikai attrakciók könnyebben elérhetők legyenek. Az 1,44 milliárd forint összköltségű, vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló beruházás munkálatai várhatóan 2021 őszén fejeződnek be. A projekt megvalósításának időszakában a látogatók tájékozódását angol és magyar nyelvű tájékoztató táblák segíti – írja a szon.hu a Nyíregyháza MJV Sajtószolgálatára hivatkozva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek