Ikonikus vonatokat mutat be a MÁV új Youtube-sorozata

  Új sorozattal kedveskedik a MÁV a vasútrajongóknak, melyben ikonikus járműveiket mutatják be. A két hete indult, Vasparipák című Youtube-sorozat első részének főszereplője a magyar vasúttörténet egyik "legkultikusabb" vontatója, a Nohab, mely sokak szerint a valaha volt "leggyönyörűbb" dízelmozdony.

   A videóból megismerhetjük a jármű részletes felépítését, történetét, kiderül, miért hívják "bulldogorrúnak", és azt is megtudhatjuk, hogy mi köze a repülőkhöz, és miért váltotta ki a szovjet elvtársak rosszallását. A sorozat második részében a Nohabra mintegy válaszul született Szergejt ismerhetjük meg, mely bár nem számít ritkaságnak, mégis szintén sok rajongót szerzett az idők során a vasutasok körében.

   Az intró szerint a sorozat további részeiben a Bendegúz, a Bivaly, a Bzmot, a Csörgő, a Gigant, a Szöcske, a Taurus és a Traxx névre keresztelt járművek is bemutatkoznak.

  A címlapkép: Nohab dízelmozdony, forrás: Birincsik "iJoe" József/commons.wikimedia.org

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek