Új jegytípust vezetett be a MÁV az elsőként vásárlóknak

A MÁV Okosjegy néven új jegytípust vezetett be elsőként a szegedi vonatok InterCity kocsijaira. A korlátozott számban kapható jegyekkel akár 40 százalékkal olcsóbban utazhat az, aki az elsők között váltja meg a jegyét.

Forrás: mavcsoport.hu

A tervek szerint az Okosjegy a közeljövőben országosan, minden InterCity-járaton elérhető lesz. Ezzel a megoldással a vasút a környezetbarátabb közlekedést szeretné támogatni. A dinamikus árazású Okosjegyek első és másodosztályon is elérhetők, és minél előbb veszi meg valaki a jegyét, annál olcsóbban utazhat.

Az Okosjegyek jelenleg a MÁV applikációban és az új ELVIRA felületén vásárolhatók meg minden szegedi InterCityre, magában foglalva a menet- és a helyjegyet is. Mindkét platformon megtalálható a kiválasztott vonatra az eredeti, teljesárú ajánlat is, ám az olcsóbb Okosjegy is jól látható, amit kiválasztva a vásárlás a megszokott rend szerint könnyen elvégezhető.

A tervek szerint az Okosjegy elérhető lesz a balatoni vonatokra is a nyáron, év végéig pedig országosan az összes InterCity vonatra is bevezetik. Jelenleg az ajánlat a teljes áron utazóknak ad lehetőséget az eddiginél olcsóbb jegyváltásra, de a MÁV vizsgálja a kedvezményes áron utazókra, elsősorban a diákokra történő kiterjesztést is.

Az Okosjegy ára Budapest és Kecskemét vagy Cegléd és Szeged között másodosztályon 1599 és 1999 forint, elsőosztályon pedig 2199 és 2499 forint; Budapestről Kiskunfélegyházára, Kistelekre, Szatymazra vagy Szegedre másodosztályon 2399 és 2999 forint, elsőosztályon pedig 3299 és 3799 forint.

Hosszabb, illetve átszállásos (például Budapest és Hódmezővásárhely közötti) utazás esetén az utas egy vásárláson belül megkapja a kedvezményes Okosjegyet, ami Szegedig használható, és kap egy külön jegyet is a fennmaradó, a példa szerint Szeged és Hódmezővásárhely közötti szakaszra - derül ki a mavcsoport.hu közleményéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek