Piac, sütögető és fitneszpark is lesz a szegedi Vértó környékén

Megkezdődött a szegedi Vértó és környékének rehabilitációja, a beruházással kapcsolatos sajtótájékoztatón Szabó Sándor országgyűlési képviselő elmondta, hogy 653 millió forint uniós forrást költenek a csaknem 4 ezer négyzetméteres városrészre. Mint hozzátette, a beteg fák eltávolításával indult el a munka, de azt is elmondta, hogy sokkal több fa kerül a most kivágottak helyére. Összesen 125 fát távolítanak el, helyükre 216 fát és 7679 cserjét telepítenek.

A Vértó 2009-ben, a kotrás előttForrás: Beroesz/commons.wikimedia.org

Kozma József önkormányzati képviselő beszámolójából kiderült, hogy sétány is épül a tó köré, világítással látják el a futókört, a Garam utcában oxigén játszóparkot alakítanak ki, lesz kutyáknak szánt ügyességi park és kültéri sütögető is a tó környékén, valamint a felnőtteknek fitneszparkot is létrehoznak. Emellett az Ortutay utca és a Gyöngyvirág utca kereszteződésében épül egy kispiac.

Kozma József hozzátette, hogy a Lomnici utcában jelenleg is működő közösségi kertet átalakítják, így sokkal nagyobb területen lesz lehetőség a növénytermesztésre, a 36 parcella mellett pedig a gyerekeknek is kialakítanak egy tankertet. A felújítások várhatóan jövő tavaszra készülnek el, mint a delmagyar.hu cikkéből kiderül.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek