Több megyére is figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat

Mint a Meteorológiai Szolgálat honlapján olvasható, szerda délután hidegfront érkezik, mely estig északnyugatról délkelet felé haladva gyorsan átvonul az országon.

Forrás: Albrecht Fietz/pixabay.com

A front környezetében ugyanakkor az északnyugatira forduló szelet várhatóan sokfelé kísérik viharos (jellemzően 60-80 km/óra közötti) szélrohamok, melyek az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és a középső országrészben akár erősen viharosak (általában 70-90, helyenként akár 90 km/órát is meghaladóak) lehetnek, és porvihar is társulhat hozzájuk. Az esti, késő esti órákra a front átvonul az országon, mögötte mindenütt gyorsan csillapodik a légmozgás.

A fronthoz társuló záporos csapadékzónában főként a Dunántúlon és az északi tájakon néhol zivatar is valószínű, melyeket viharos szél, intenzív csapadék (10-20 mm), kis eséllyel aprószemű jég kísérhet.

Pest megyére zivatar miatt elsőfokú, széllökések miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben széllökés miatt, zivatar és széllökés miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Somogy, Vas és Zala megyében, míg Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében zivatar miatt elsőfokú, széllökések miatt pedig másodfokú figyelmeztetés érvényes. Bács-Kiskun megyében másodfokú figyelmeztetést adtak ki erős széllökések miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek