A debreceniek ismét kincseket keresgélhetnek a régiségek között

A tavasz jó hírekkel érkezett a régi tárgyak kedvelői számára: több hónapos kihagyás után végre sikerült újra megrendezni a debreceni régiségvásárt. Idén először a költészet napján, április 11-én – a szokásos helyszínen, a Kishegyesi úti Tesco parkolójában tarották meg a vásárt, és a tervek szerint májusban az érdeklődők két alkalommal is keresgélhetnek majd a kincsek között.

A bolhapiacon érdemes alaposan körbe nézni, mert igazi ritkaságokra is bukikanhatunk - illusztrációForrás: Th G, Pixabay/Pixabay

A haon.hu cikke szerint a régiségek között különleges óraszerkezetek, rádiók, írógépek mellett festmények, bakelitlemezek is akadtak. De többségében könyvek, retró játékok, régi képeslapok, mindenféle dísztárgyak és porcelánok sokasága fogadta a népes tömeget. 

A folytatás sem marad el a tervek szerint, a következő régiségvásárokat május 9-én illetve 23-án tartják, reggel 7 órától.

Ahogy a rendzevény szervezője, Máté László figyelmezteti az érdeklődőket: a vásár területén fokozottan figyeljenek önmaguk és mások biztonságára, a maszk viselése pedig természetesen kötelező – írja a dehir.hu.

Ugyanakkor a május 8-9-re tervezett Debreceni Tavaszi Nagyvásárt a járványhelyzetre való tekintettel – a vásározók, a vásárt látogató közönség és az ott dolgozó munkatársak egészségének védelme érdekében – a vásár rendezője a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával egyeztetve azt a döntést hozta, hogy nem tartja meg – olvasható a haon.hu mai cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek