Félméteres betonfal épült az agárdi szabadstrand partján

"Azt eddig is tudtuk, hogy a polgármester nem szeretné, ha a gárdonyiak és a városunkba érkező vendégek fürdőzésre használnák az agárdi szabadstrandot. De azért a képen látható állapot mégis túlmegy minden határon. Betonfallal kerítik el partot a szabadstrandtól?!" – teszi fel a kérdést Facebook-oldalán a Gárdonyi Közlöny utalva a bejegyzés fotójára, amelyen a közvetlen a vízpartra épült betonfalösvény látható. 

A szerda esti bejegyzés alatt gyorsan elszabadultak a kommentelők indulatai, a csónakkikötő és a Meder utca között található agárdi szabadstrandot ugyanis évek óta fürdőzésre használták, és nem értik, mitől vagy kitől kellene megvédenie őket vagy az odalátogatókat egy 50 centiméter magas betonfallal. 

A helyi lap hozzáteszi, hogy bár a „partfal rekonstrukció" nem önkormányzati beruházás, felszólítják a helyi polgármestert, hogy a "szabadstrandra telepített betonfalat haladéktalanul szállíttassa el, és gondoskodjon arról, hogy Gárdony parszakaszain ne helyezzenek el további betonfalat".

A Velencei-tó szabadtstrandjainak beépítéséről és fizetőssé válásuk terveiről az elmúlt években sokszor lehetett olvasni. Öt éve mi is írtunk Velencefürdőről, ahol a régi szabadstrand területét bekerítették és összevonták a mellette fekvő fizetős strandéval, és csak egy kisebb terület maradhatott meg szabadstrandként. Itt azonban a helyieknek sikerült elérni, hogy a ficaknyi területen legalább mosdó, zuhanyzó és öltöző is legyen. De ugyanez a helyi közösség volt az, akik maguk dobták össze a pénzt és csináltattak egy strandlépcsőt azt követően, hogy az ígéretek ellenére nem kapták vissza a korábban a szabadstrand területén használt lépcsőjüket.

Tavasszal pedig arról lehetett olvasni, hogy a Velencei Korzó üzemeltetője elkezdte lekeríteni a szabadstrand egy részét, annak ellenére, hogy a terület önkormányzati tulajdonban van. Az önkormányzat tiltakozik, az üzemeltető cég pedig azt állítja, hogy a strandnak csak egy részét kerítik le, ahol az a terv, hogy helyi lakcímkártyával ingyenesen, máshonnan érkezőknek viszont csak egy, a büfékben levásárolható kupon megvásárlása ellenében legyen elérhető, este 10-től reggel 9-ig pedig nem lehetne bejárni egyáltalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek