Megújult fahidakkal, sétautakkal és utcabútorokkal szépül meg a Zrínyi-vár parkja

Csütörtökön megkezdték a szigetvári várat körülvevő park felújítását, a fejlesztések 2022 második felére valósulnak meg – közölte a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-vel. 

A leghősiesebb város, SzigetvárForrás: Szigetvári Zrínyi Vár / Facebook

A Zrínyi-várat körülvevő, csaknem nyolc hektáros parkban megújítják a növényállományt, a sétaútvonalakat, a közvilágítást, továbbá új utcabútorokat helyeznek el. A beruházás keretében futókör és játszótér is épül, térfigyelő kamerarendszert telepítenek, mindezek mellett a látogatók fogadására, illetve a vendéglátóegységek számára alkalmas pavilonokat építenek. A fejlesztés részeként megújítják az Almás-patakon átívelő hidakat is, a parkolóhelyek elérését szolgáló útvonalakat pedig burkolattal látják el.

A közleményben kiemelték, hogy a vár környéke vonzó kikapcsolódási lehetőségeket nyújt majd a családoknak, és a turisták érkezése hozzájárul a baranyai város és térsége gazdasági helyzetének javulásához. Tavaly júliusban jelentették be a kisvárosban azt is, hogy 2022 második felétől már megújult várkerttel, várfalsétánnyal és különleges, interaktív kiállítással is várja a látogatókat a szigetvári vár. A fejlesztés fő iránya a várfalsétány építése, állandó és időszaki kiállítások létrehozása a kétszintes kazamata tereiben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek