Barátságos szálláshelyek, ahol négylábú barátunkat is szívesen látják

A szálláskeresést nagyon meg tudja nehezíteni, ha a háziállatunkat is szeretnénk magunkkal vinni. Gyakran kell kompromisszumokat kötni például dátum kapcsán, vagy épp minőség tekintetében, de akár az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem találunk kutyabarát helyet a környéken, és egy családtagra kell bíznunk pár napra szeretett állatunkat. Mi most csupa olyan helyet mutatunk, amelyek kellemesek, otthonosak és ízlésesek, a tulajoknak pedig szemük se rebben, ha kettőnél több lábú vendégük is akad.

Négy Évszak Vendégház

Bár első ránézésre aprónak tűnik, hat vendég is kényelmesen elfér a noszvaji házikóban. A 70 négyzetméteres kis vendégházban két hálószoba, fürdőszoba, nappali és főzősarok lett kialakítva, de ami igazán viszi a prímet, az a nagy, üvegezett hátsó terasz, ahol bármikor le lehet ülni olvasni, beszélgetni, vagy csak csendesen szemlélődni kicsit. Ez a bizonyos terasz egy helyes kert felé néz, ahol grillezni, bográcsozni is lehet, ha valaki szereti az ilyen kinti sütögetős programokat.

Forrás: Négy Évszak Vendégház

A házban sok kellemes kis zug van, az ágyak elrendezése is olyan, hogy legszívesebben bevackolná magát az ember egész napra. Az egyetlen ellenérv arra, hogy minden időnket az ágyban vagy épp a teraszon töltsük, hogy a ház gyönyörű helyen van, ahol hatalmasakat lehet kirándulni a kutyussal. Noszvaj üdülőterülete Síkfőkút, amely a Bükk déli, napos oldalán fekvő kis üdülőfalu, környékén sok jó programmal.

Forrás: Négy Évszak Vendégház

A háztól pár lépésnyire van az erdő, a bogácsi gyógyfürdő kevesebb mint tíz percre (igaz, ez nem kutyabarát program), de Eger sincs messzebb egy negyedórás autózásnál. De akár odáig sem kell elmenni, hiszen helyben is beugorhatunk egy borkóstolásra, vagy akár bejárhatjuk a faluban kacskaringózó meseösvényeket is.

Hét Fenyőfa Vendégház

Ha valakit vonzanak a régi házak, de a kényelemről sem akar lemondani, akkor rögtön bele fog szeretni a sukorói Hét Fenyőfa Vendégházba. A régi ház pedig valóban régit takar, mivel az épület az 1800-as évek vége óta áll itt, és a honlapról azt is megtudhatjuk, hogy egykor a falu bírójának épült. Kívülről egy hófehér falú, szalmatetős házikó fogad, de ha belépünk, akkor látszik az is, hogy milyen gondos munkát végeztek azok, akik felújították az épületet. Amellett, hogy megvan benne a 21. század kényelme, a régmúlt hangulatát nagyon szépen sikerült megőrizni, nem utolsósorban a fagerendás mennyezetnek, és az egyszerű, de kényelmes berendezésnek köszönhetően.

Forrás: Hét Fenyőfa Vendégház

Mivel helyenként egyméteres a fal vastagsága, itt biztosan nem lesz melegünk a legnagyobb hőségben sem, ha mégis, akkor be lehet kapcsolni a klímaberendezést. Illetve ugyancsak modern, de sokak számára fontos tartozéka a háznak az ingyenes wifi is.

Forrás: Hét Fenyőfa Vendégház

A vendégház Sukorón található, a Velencei-tó közelében, és olyan szerencsés a telek fekvése is, hogy csak kertek és egy kis patak határolja a területet. Itt zavartalanul lehet pihenni, a kutyánk is nagyot futhat a kertben, vagy akár valamelyik kiránduláson, amit a környéken teszünk – mivel rengeteg kilátó és túraút található errefelé.

Fauna Erdei Vendégház

Hívogató neve van a Kismaros Börzsönyliget részén megbújó házikónak is. Nagyon mesebeli az egész hely, eleve a házba egy patak fölött átvezető hídon lehet bejutni, a hídon túl, a fák között pedig egy barátságos kis otthon vár a kétlábú és négylábú vendégekre.

Fauna Erdei VendégházForrás: Koppány Zsófia

Az épületben nincsenek nagy terek, egy nappalija, hálószobája van csupán, egy kis konyhája, meg egy apró, csinos fürdőszobája – de pont ettől olyan az egész, mintha óvna és körülölelne a hely. A ház télen meleg (kályha is van a szobában!), nyáron hűvös, és tartozik hozzá nagy terasz is, ahol órákig el lehet heverészni úgy, hogy csak a körülöttünk lévő erdő neszeire figyelünk.

Forrás: Fauna Erdei Vendégház

A kertben tűzet is rakhatunk, és bográcsozni is lehet, ha épp egy lusta főzéssel töltenénk a napot. Wifi nincs a házban, így nemigen fog megkísérteni bennünket a telefon vagy a laptop, de ez a hely nem is erre való. Óriási kirándulásokra indulhatunk a Dunakanyarban, amelyekhez a ház két biciklijét ráadásul szabadon lehet használni. A ház Facebook-oldalán rengeteg inspiráló fényképet nézegethet, de a képekre kattintva is láthat a szállásokról egy kis galériát.

Kosbor Panzió

A nyugati határszélen, az Őrségben bújik a hangulatos szálláshely, melyet három hektáros birtok ölel körül. Az erdőszéli panzióban összesen négy lakosztály és hat darab kétágyas szoba található – az összes szobára jellemző az a finom elegancia, ami a szálláshely legapróbb részleteiben is visszaköszön.

Forrás: Kosbor Panzió

A kétágyas szobák esetében választhatunk, hogy inkább antik bútorokkal berendezett hálószobában szeretnénk álomra hajtani a fejünket, vagy egy fiatalosabb, modernebb stílust választunk, esetleg az akadálymentesített szoba lenne a leginkább megfelelő. A lakosztályokban a nappali és fürdő mellett külön hálószobában lehet elnyúlni a hatalmas franciaágyon, és persze még ott van a villa is, mint különálló ház, ahol akár egy ötszemélyes család is kényelmesen elfér.

Forrás: Kosbor Panzió

A nap egy kiadós reggelivel indul a Kosbor Panzióban, ahol a roppanósan friss kenyér, házi pástétom, lekvár, méz és falusi rántotta mellé a panzió saját kertjében, vagy a környéken megtermelt zöldségek és gyümölcsök közül szemezgethetünk. Majd később, egy kirándulással töltött nap után jól fog esni a teraszon felszolgált békebeli uzsonna, frissen sült kuglóffal, répatortával és habos kávéval. De akár azt is megtehetjük, hogy túrázás és felfedezés helyett, csak kitelepszünk a kerti nyugágyba a kedvenc könyvünkkel, és egy pohár bort vagy mentás limonádét szopogatva hagyjuk, hogy lustán elfolyjon velünk a nyári délután.

Zsindelyes Cottage

Ez a szálláshely alapjaiban is különbözik az előző három helyszíntől, mivel szinte olyan, mint egy apró falu. Nyíregyházától délre, 20 perces autóútra található Érpatak-Újfehértó: itt, másfél hektáron terül el a Zsindelyes Cottage, ahol négy hófehér házikó közül lehet választani. A tornácos portáknak mind saját neve van: Festőbodza Házikó, Illatos Birs Házikó, Szedernye Házikó és Fürtös Meggy Apartman. A házikókban négy darab franciaágyas szoba található, míg az apartmanban egy franciaágyas hálószobában, illetve a nappaliban lévő kihúzható kanapén lehet aludni.

Forrás: Zsindelyes Cottage

A házakban ugyanaz a rendezett és szép vidéki stílus fogad, mint ami a fogadó épületéhez megérkezve várja a vendégeket. A szálláson szívesen látják a kistestű kutyusokat is, akik a szabad területeken és a szobákban is otthonosan mozoghatnak, egyedül az étkezések helyszínére nem mehetnek be.

Forrás: Zsindelyes Cottage

A lezárások időszakát fejlesztésekre használták a Zsindelyes Cottage-ban, új szobákat alakítottak ki és több lett a parkolóhely is. Játszótér, kalandpark, babaszoba és kondipark is épül, és ha minden a tervek szerint megy, őszre az új wellness részleg is elkészül. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek