Napról napra nő a szállásfoglalások száma Magyarországon

Ahogy közeledik a húsvét időszaka, úgy emelkedik a leadott foglalások száma is, mint a Magyar Turisztikai Ügynökség oldaláról kiderül. Januárban 100 ezer új vendégéjszakát rögzítettek áprilisra, februárban a foglalások napi átlagos száma 33%-os növekedést mutat.

Forrás: Soloviova Liudmyla/shutterstock.com

Májusra eddig 625 ezer vendégéjszakát foglaltak le, ami 11%-kal több, mint tavaly ugyanebben a hónapban volt, és a foglalások száma napról napra emelkedik. 2021. áprilisára már 518 ezer vendégéjszakányi foglalás szerepel az NTAK-ban, ennek 34%-a a tavaszi szünetre érkezett. Tavaly áprilisban összesen 304 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a hazai szálláshelyeken. Az utazási kedv élénkítéséhez nagyban hozzájárul a SZÉP Kártya, amelyre közel 300 milliárd forintot töltöttek fel a munkaadók.

A tavalyi trendeket figyelembe véve jól látható, hogy felértékelődött a belföldi turizmus, a vendégek biztonságosabbnak érzik a hazai úti célokat. A szálláshelyek, a vendéglátóhelyek, a fürdők és a turisztikai attrakciók készen állnak a járványügyi előírásoknak megfelelő nyitásra, a vendégek biztonságos fogadására.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek