Hévízen sem mondanak le a farsangról, online jelmezversenyt hirdettek

Mivel országszerte hiányolják a farsangi szezont, ezért a városok, falvak lakói egyedi megoldásokkal igyekeznek pótolni azt. Kőszegen a Művelődési Központ arra kérte a helyieket, hogy a korábbi évtizedek helyi hagyományát követve február 16-án öltsenek magukra jelmezt, ha tehetik, abban dolgozzanak a munkahelyeiken, és díszítsék fel házaikat, lakókörnyezetüket is. 

A Csongrád-Csanád megyében található Zákányszék utcáin egyre szaporodnak a bábok, a kiszebábok és farsangi dekorációk. Az Országos Farsangi Fánkfesztivál is online térbe költözik az idén, de a szervezők a lehető legtöbb programot megtartják majd, és olyanokkal is kiegészítik, amilyen eddig még nem volt. Legutóbb pedig Hévízen a Gróf Festetics György Művelődési Központ állt elő egy ötlettel: online jelmezversenyt hirdetett a tavaszvárás és a farsang jegyében.

A fotó illusztrációForrás: William Adams/Pixabay

A korábbi években színes téltemető programmal rukkolt elő az intézmény, ám mivel hasonlót a korlátozások miatt nem lehet tartani, ezért mindezt a kibertérbe költöztetik. A művelődési központ azt kéri a nevezőktől, készítsenek akár telefonnal egy fél és három perc közötti videót a maskarájukról, farsangi ruházatukról, és ha van kedvük, mondjanak verset, mondókát, vagy adjanak elő egy vicces jelenetet.

Ezeket február 14-ig várják a hevizmuzeum@gmail.com címre. A videókat aztán felöltik a Hévízi programok Facebook-oldalra, ahol közönségszavazás indul. A három értékes díjból kettőről a zsűri dönt, egyről pedig a voksolók. Az intézmény a közösségi oldalán emlékeztetett: a farsang vízkereszttől a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt kezdetéig, azaz hamvazószerdáig tart, amely idén február 17-re esik – írja a zaol.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek