A viharos szél, fagyos nappalok és alkalmi havazás után ismét hétvégi tavasz jön

A tavaszias enyhülést követően a héten ismét téliesre fordul az időjárás, megint számíthatunk mínuszokra, napközben is fagypont körüli hőmérsékletre, és többször várható havazás is – írja heti előrejelzésében a Köpönyeg. 

Hétfőn elsősorban a Duna-Tisza-közén várható erős havazás, Bács-Kiskun megye déli tájain hófúvással, a Tiszántúlon viszont inkább esőre kell számítani. Napközben a legtöbb helyen kisüt a nap, az ÉNy-i szél sokfelé megerősödik, és mivel a hőmérséklet +1 és +6 fok között alakul, az Alföldön lehullott hó várhatóan gyorsan elolvad.

Kedden változóan felhős időre számíthatunk, reggel keleten tartósabb párássággal és rétegfelhőzettel. Délutántól, estétől északnyugat felől várható erős felhősödés, északon este szórványosan lehet hózápor és kisebb havazás is. Többfelé erős északnyugati szélre és hideg téli időre kell számítanunk, reggel -3°C, délután +3°C körül alakul a hőmérséklet.

Az elmúlt hétvégén az ország több pontjáról jelentették, hogy látták már a tavasz hírnökeit előbújniForrás: Hans Linde / Pixabay

Szerdán az ország nagyobb részén kisüt a nap, de a felhőátvonulások mellett elszórtan előfordulhat hózápor is. Az ÉNy-i légmozgás továbbra is erős, néhol viharos lesz. A reggeli -5, 0 foktól 0, +5 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Csütörtökön napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, este már borult lehet az ég. Nyugat felől hószállingózás várható, amit a Dunántúlon már havas eső, eső válthat fel. A szél délnyugatira fordul, egyre inkább megélénkül, de +3, +4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken az erősen felhős vagy borult ég mellett többfelé várható eső, havas eső, eleinte északkeleten ónos eső és hó is. Ugyanakkor megint tavaszias enyhülés következik, 5 és 10 fok közé melegszik fel a levegő, a nyugati szél azonban viharossá fokozódhat. Szombaton is marad a borongós, változékony időjárás: a borult égből többfelé várható eső, a hegyekben havas eső, hó, és egyelőre marad az enyhe idő is 4-10 fokos maximumokkal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek