Erős melegfront érkezik nagy széllel

Szerdán reggel keleten még lehet vegyes csapadék (hó, ónos eső, majd eső), aztán nyugat felől csökken a felhőzet. A délnyugati szél nagy területen lesz erős, mellyel több fokkal enyhébb levegő áramlik hazánk térségébe: 4 és 10 fok közé enyhül a levegő, erős olvadás várható.

Forrás: Tomasz Proszek/pixabay.com

Csütörtökön az ország nagy részén fátyolfelhők szűrte napos, tavaszias idő várható (inkább csak északkeleten lehet erősen felhős az ég). 6 és 13 fok közötti enyheség valószínű, a délnyugati szél viszont erős, nyugaton viharos lesz.

Pénteken eleinte változóan, majd erősen felhős idő lesz, délutántól délnyugat felől záporesők alakulnak ki. Erős marad a légmozgás, 10 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szombaton erősen felhős, párás időre van kilátás. Többfelé lesz csapadék: nagyrészt eső várható, de a Dunántúlon a magasabban fekvő tájakon hó, havas eső is lehet. A szél átmenetileg északira, északkeletire fordul, 5-6 fok köré csökken a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte délen és keleten még lehet csapadék, majd nyugat felől szakadozik a felhőzet. Köd és párafoltok jelennek meg, 4-9 fok valószínű délután - derül ki a köpönyeg.hu előrejelzéséből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek