Befagyott a Velencei-tó, jégpáncél borítja a Balaton déli partját

  A hétvégére a farkasordító hideggel együtt megérkezett mínusz fokok hatására elkezdtek befagyni hazai állóvizeink. Kisebb tavainkat már összefüggő jégréteg borítja, ahogy a Velencei-tó is teljesen befagyott. Szombaton éjjel ráadásul havazni kezdett, így a tó jegét egybefüggő hótakaró fedi, amelyről az Időkép csapata egy videót is készített:

  Ugyanakkor fokozatosan megindult a jégképződés legnagyobb tavunk déli partján is, ahol az erős, viharos északnyugati szél kifújta a vizet a tó medréből, a fagyos levegő pedig gyönyörű jégszobrokba csomagolta a part mentén található tereptárgyakat és növényeket. 

  Egy kis időre a tavasz is beköszön

  A jégképződés azonban nem lesz tartós, a legfrissebb előrejelzések szerint jövő hét közepére jelentős enyhülés várható. Kedden például északon és keleten még több helyen is hullhat a hó, aztán estétől újabb csapadék érkezik, ami azonban már északnyugaton, majd a középső tájakon is inkább havas eső, ónos eső, eső formájában hullhat.

  Aztán szerdán bár sokfelé lesz erős a délnyugati szél, a levegő 4 és 10 fok közé melegszik, csütörtökön pedig akár 13 Celsius fokos, enyhén tavaszias hőmérséklet várható a Köpönyeg előrejelzése szerint.

  A tél egyik, balatonszemesi parton látható alkotása 2021. január 17-énKlamarik Brigitta / Időkép

  Címlapfotó a balatonszemesi partról: KlamarikBrigitta / Időkép

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!