Idén már Attila, a hunok királyának ötméteres szobra fogadja az Ópusztaszerre látogatókat

Tavaly volt 50 éves az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, és bár a járvány miatt a jubileumi rendezvények jelentős része elmaradt, terveik szerint idén tartják meg azokat, és hamarosan a 2020-ra tervezett jubileumi kiadványok is elérhetők lesznek. Még egy új szobrot is felállítanak az emlékpark bejárata közelében – derül ki a Délmagyar.hu Kertész Péterrel, a park ügyvezető igazgatójával készített interjújából.

Az emlékpark a koronavírus miatt tavaly március 17-én kényszerült hosszabb időre bezárni, később, a fertőzésveszély nyári enyhülésével is csak részlegesen tarthatott nyitva. Ugyanakkor a tavalyi évben több fejlesztésre is sor került: bevezették a belépők online vásárlási lehetőségét, a park területén kialakítottak egy családi erdőjátszóteret, és építettek egy biciklitárolót csomagmegőrzővel.

Az Árpád és vezérei szoborcsoport 2019 májusa óta látható az emlékparkbanForrás: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Facebook

Kertész Péter a lapnak adott interjújában azt is elmondta, hogy idén márciusra fejezik be a pénztár melletti új tourinformiroda kialakítását, a régi helyén pedig egy mindennel felszerelt baba-mama rekreációs szoba lesz. De különböző tárlatokkal csatlakoznak majd a vadászati világkiállításhoz is, Anonymus gesztája nyomán pedig felelevenítik a hun–magyar rokonság legendáját. "Attila koporsóira utalva Vas, ezüst, arany címmel hun régészeti kiállítás nyílik, ehhez nyolc múzeum ad anyagot. A megyei önkormányzat pedig a bejárattól nem messze felálltja a vezér, Attila 5 méteres szobrát" – tette hozzá a park igazgatója.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek