Megújult az Elvira, egyszerűbb online jegyvásárlást ígér a MÁV

A jövőben a pénztárak helyett még inkább az önkiszolgáló megoldások felé terelődik a jegyeladás, a járványhelyzet is felgyorsította ezt a folyamatot. Magyarország első, online jegyértékesítő felülete idén teljesen megújul: az új Elvirát összekötötték a MÁV mobilalkalmazással is, így akár egy regisztrációval, akár önállóan is használhatják az utasok mindkettőt – olvasható a MÁV közleményében.

A másfél hetes próbaüzemet követően december 13. vasárnap óta már mindenki regisztrálhat az új felületre, ahova a régi jegyértékesítési rendszerben található adatokat is becsatornázták. Az új Elvira használatakor (a régit itt találja) a legszembetűnőbb változást a modern, letisztult kezelőfelület nyújtja. A másik kiemelt fejlesztés, hogy a MÁV applikációval közös felhasználói fiókot használhatnak a felhasználók, így az új Elvirán megvett jegy a MÁV appban is megjelenik, valamint e-mailben is megkapja PDF formátumban. Ezáltal a jegyet letölthetik, kinyomtathatják, vagy továbbíthatják annak, akinek a nevére szól.

A vásárláshoz és az utazáshoz szükséges adataikat egyetlen kényelmes felületen kezelhetik, szükség esetén módosíthatják az utasok. Bármelyik felületen kezdeményezhetnek jegyvisszatérítést az online vásárolt jegyekre, ha a vásárlási feltételeknél ez a lehetőség nem volt kizárva. A felhasználók az elmentett számlázási- és bankkártya-adataikat is használhatják a webes és az applikációs felület esetében is. A bérletek megvásárlására az új Elvirán később nyílik lehetőség, de ez a funkció a MÁV appban (androidosoknak itt, iOS plaformra itt) továbbra is elérhető.

Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

A legújabb verziófrissítés után a MÁV applikációban megváltott belföldi vasúti menetjegyek és egyes nemzetközi START ajánlatok esetén a sikeres vásárlást visszaigazoló e-mail tartalmazza a jegyeket PDF formátumban is. Ezeket ellenőrzéskor kinyomtatva vagy arra alkalmas eszköz képernyőjén lehet bemutatni. 

December 13-án, vasárnap lépett életbe a MÁV-START és a Volánbusz 2020/2021-es menetrendje is, amely mintegy harminc vasútvonalon és ötven autóbuszos viszonylaton hoz az utasok számára változást. Ennek részleteiről a vasúttársaság weboldalán olvashat

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek