Változások történtek a MÁV mobilalkalmazásban

Az elmúlt időszakban számos fontos újítással bővült a MÁV mobilalkalmazás. Többek között letölthetők és továbbíthatók a menetjegyek, és több vidéki város mellett már december 2-től az Ausztriába, Szlovákiába, Csehországba, Németországba, Svájcba, Lengyelországba és Romániába is lehet online jegyet venni - derül ki a cég közleményéből.

Forrás: LDprod/shutterstock.com

A pénztárak helyett egyre inkább az önkiszolgáló megoldások felé terelődik a jegyeladás, a járványhelyzet is felgyorsította ezt a folyamatot. A MÁV alkalmazásban a HÉV-re, a Volánbuszre, vagy akár még a helyi közlekedési eszközökre is lehet jegyet venni, utóbbira jó példa a szegedi napijegy, a Dunaharaszti zónabérlet, az elmúlt időszakban pedig Székesfehérvár, Zalaegerszeg és Nagykanizsa is bekerült a buszbérlet-vásárlási lehetőségek közé.

A legújabb verziófrissítés után a MÁV alkalmazásban a belföldi vonatjegyek és egyes nemzetközi START ajánlatok esetén a vásárlást visszaigazoló e-mail tartalmazza a jegyeket PDF formátumban is, ezeket kinyomtatva, is be lehet bemutatni.

A határokon túlra is könnyebb lesz utazni: az osztrák, cseh és szlovák városok után december 2-tól Németországba, Svájcba, Lengyelországba és Romániába is lehet jegyet venni online, emellett START Europa néven szinte valamennyi, Magyarországról közvetlen vasúti kapcsolattal elérhető célországba lehet jegyet váltani az Elvira rendszeren belül is. A közvetlen vonatok célállomásaira a menetjegyek itt is megvásárolhatók a MÁV alkalmazásból, és hamarosan az új Elvirán, ahol ingyenes helyfoglalást is adnak.

Osztrák, német, svájci, szlovák és cseh utazásokhoz a START menetjegyet váltó felnőttekkel három gyerek utazhat együtt a kedvezményes 5 €-s (1. osztályon 10 €-s) áron, Romániába és Lengyelországba pedig szintén elérhető a desztinációtól függő speciális gyerekkedvezmény. Az új jegyek bevezetésével a korábbi Speciál, CityStar-jegyek és a kirándulójegyek megszűnnek, de az előre megváltottak még érvénytartamuk lejáratáig felhasználhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek