Magyar látványosság került fel a világ legjobb úti céljainak listájára

"Óriási hírünk van!!! Hortobágy a világ legjobb úticéljai között szerepel a National Geographic 2021. évi listáján! Hatalmas megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy a neves magazin kiemelt úti céljai közé választotta Hortobágyot!" – olvasható a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának Facebook oldalán

Ez is egy olyan kép, ami miatt a Hortobágy olyan különleges helyForrás: Tomas Orth/Pixabay

Méltán lehetünk büszkék mi magyarok is, hiszen a Hortobágy olyan 25, karantén után felkeresendő úti cél között szerepel, mint az alaszkai Katmai Nemzeti Park, a közép-afrikai Gabon, a görögországi Alonissos, a floridai űrpart, vagy éppen Erdély, ami szintén felkerült a válogatott listára. A cikkben többek között azt hangsúlyozzák, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park tágas területei mintha direkt a társadalmi távolságtartás érdekében jöttek volna létre. A kelet-magyarországi Alföld közel 200 000 hektárnyi területét lefedő füves táj a világörökség része, és Európa legnagyobb megmaradt őshonos gyepterülete, ami évezredekre visszanyúló pásztori hagyományokat őriz.

Arról is beszámolnak, hogy ez a terület 340 madárfajnak nyújt kritikus élőhelyet, köztük őszi vándormadarak tízezreinek, így egyben Közép-Európa egyik legjobb madár megfigyelő helye is.

Néhány mondatban megemlítik a pásztorokat, a csikósokat, a lovaskocsis túrákat, a racka juhot, és a pulit, mint ősi magyar kutyafajtát, ami a szőrének köszönhetően "úgy néz ki, mint egy felmosórongy" – írja cikkében a National Geographic.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek