Pihentesd a dokit! – Lakástulajdonosok felajánlását várják az egészségügyi dolgozók részére

Még a koronavírus-járvány első hulláma idején alakult a „Pihentesd a dokit" Facebook-csoport azzal a céllal, hogy platformján összekösse a lakásukat felajánlókat az egészségügyi dolgozókkal, akik így egy ideiglenes otthont találva nem veszélyeztetik családtagjaikat, kevesebb interakcióba kerülnek másokkal, és többet tudnak pihenni, ha sikerül a munkahelyükhöz közeli szálláshelyet találni.

Forrás: Pihentesd a dokit! / Facebook

Az első hullám alatt közel 300 felajánlást kaptak az egész országból, így több mint 400 egészségügyben dolgozó számára tudtak lakhatást biztosítani. A lakástulajdonosok megnyugtatására, a csoport tagjai minden jelentkezőt ellenőriznek mielőtt összekötnék őket egymással, hiszen sajnos ezekben az időkben is lehetnek visszaélések – fogalmaznak a Facebook-csoport szervezői, majd hozzáteszik, a lakások fertőtlenítését használat után az Ozone Hungary biztosítja. 

A szervezők által a szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint azonban jelenleg a kereslet sokkal nagyobb, mint a kínálat. Ezért továbbra is várják a lakástulajdonosok felajánlásait a pihentesdadokit@gmail.com e-mail címen, és arra kérnek minden, igazoltan az egészségügyben, Covid-osztályon dolgozót, akinek szüksége lenne lakásra erre az időszakra, jelentkezzen a csoport Facebook-oldalán.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek