Magyarországon először időalapú jegyet is bevezetnek a tömegközlekedésben

Magyarországon először időalapú jegyet is bevezetnek a közösségi közlekedésben Debrecenben - jelezte Barcsa Lajos, a város gazdasági alpolgármestere szerdán, a városháza első online sajtótájékoztatóján.

Villamosok a debreceni Kossuth térenForrás: Kisafka/commons.wikimedia.org

Mint mondta, a jegyet - amelyet mobiltelefonos applikáció segítségével lehet megvásárolni - egy órán keresztül használhatják fel az utasok a villamosokon és autóbuszokon január elsejétől.

A város polgármestere kezdeményezi, hogy jövőre ne emeljék a jegyárakat a városban, ennek megfelelően az előre megváltott jegyek továbbra is 350 forintba, a járművezetőnél váltottak 450 forintba kerülnek majd, az új, időalapú jegyért pedig 400 forintot kell fizetni.

November 23-tól a Debreceni Közlekedési Zrt. (DKV) áttér a tanszüneti menetrendre, miután a közép- és felsőoktatási intézmények távoktatást vezettek be, és egyre több cég alkalmazottai dolgoznak otthonról, így kevesebben utaznak a járműveken.

Ugyanakkor folyamatosan monitorozzák a közlekedési eszközök igénybevételét, és csúcsidőben, ha szükség van rá, akkor sűrítik a járatokat. A kijárási tilalom miatt az esti órákban a villamosok 15-20 percenként, az autóbuszok 30-40 percenként közlekednek Debrecenben - derül ki az MTI híréből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek