Fagyokat hoz a hétvége

Szerda reggelre sokfelé képződik köd, és rétegfelhőzet, mely a Dunától keletre egész nap, tartósan megmaradhat. A Dunántúlon ugyanakkor kisüt a nap, de itt is lehetnek (főleg a Balaton környékén és DNy-on), ahol tartós lesz a ködfelhőzet. 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. Az északias szél mérsékelt marad. Fronthatással nem kell számolnunk - derül ki a koponyeg.hu előrejelzéséből.

Forrás: Peggy Choucair/pixabay.com

Csütörtök reggel ködös, párás időre számíthatunk, míg nappal rétegfelhőzet akadályozza a napsütést - de az Alföldön rövid időszakokra előbukkanhat a nap. A délkeleti szél néha megélénkül. 6-12°C valószínű.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, és eleinte szórványosan, délután főleg a keleti tájakon várható eső, záporeső (az Északi-középhegységben már havas eső, hózápor is lehet). Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétvégén friss, tiszta időre van kilátás mindkét nap többórás napsütéssel. Reggelente már több helyen lesz fagy, és délutánonként is mindössze +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek