Hétvégi időjárás: Több helyen készülhetünk talajmenti fagyra

Pénteken a reggeli pára-, illetve ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem alakul ki. Néha megélénkül az északnyugati légmozgás. Reggel 4, délután 11°C körül alakul a hőmérséklet. Talajmenti fagyra több helyen készülhetünk - derül ki a koponyeg.hu előrejelzéséből.

Forrás: Wolfgang Eckert/pixabay.com

Szombat reggelre ismét párássá válik a levegő, majd a legtöbb helyen kitisztul az idő. Napközben változóan felhős időre van kilátás, keleten lehet nagyobb eséllyel rétegfelhőzet. Eső nem lesz. Reggel -3 és +5, délután 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk. Gyenge marad a szél.

Vasárnap hajnalban már sokfelé képződik sűrű köd, mely néhol akár egész nap megmaradhat. Lesznek ugyanakkor változóan felhős, részben napos tájak is. Általában 10-12°C körül alakul a csúcsérték, de a tartósabban borús tájakon ennél hűvösebb lesz.

Hétfőn és kedden erősen felhős vagy borult, több helyen párás, tartósan ködös idő valószínű. Szitálás, ködszitálás bárhol előfordulhat. Csökken a hőmérséklet a hidegpárnás helyzet hatására: délutánonként már csak 5-11 fokot mutathatnak a hőmérők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek