Csütörtöktől birtokba vehetjük a Városligeti Sportcentrumot

Újjávarázsolt zöld környezetben nyílik meg a főváros legújabb és rengeteg sportlehetőséget felvonultató centruma szeptember 3-án, csütörtökön.

Forrás: Liget Budapest. / Facebook.com

A korábban már átadott, 13 ezer négyzetméteres új nagyjátszótér mellett, mostantól birtokba vehetik a látogatók a műfüves labdarúgó pályát lelátóval, a kosárlabdaarénát, a három multifunkciós sportpályát, a kondiparkot, a terepügyességi parkot, ahol mászófal is található, a pumptrack pályát, valamint tizenhárom sakkasztalt, négy pingpong asztalt és két teqball asztalt. A sportelemek mellett találni még a területen női, férfi és akadálymentesített öltözőket, valamint ivókutakat és kerékpártárolókat is.

Mindezeket - két bérelhető sportpálya kivételével - bárki ingyenesen használhatja. Az egyik ilyen pálya a Városligeti Miniaréna lesz, mely egy kézilabdapálya méretű kivilágítható műfüves labdarúgó pályája, amit fedett cserepadokkal, lelátóval, digitális eredményjelző táblával is ellátták. A másik a Kosárlabda Miniaréna, amit amatőr és profi kosarasok számára alakítottak ki. A szabványos méretű kosárpálya gumi burkolatú és 4,2 méter magas védőhálóval rendelkezik. A bérelhető sportpályákat a Liget Budapest projekt honlapján lehet lefoglalni.

A sportcentrum kialakításakor figyeltek arra, hogy valamennyi új pályát, sporteszközt és szolgáltatást a mozgássérültek és fogyatékkal élők is biztonsággal használhassák, illetve a környezet zöldfelülete is megújuljon. A három és fél hektáros területen végül 60 új lombos fa, több ezer cserje és évelő kapott helyet – írta az MTI.

A sokrétű kínálatba beletartozik még a terepügyességi park az egyedi mászófallal, valamint a rollerezésre, görkorcsolyázásra, BMX-ezésre tervezett pályák is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek