Mégis elmarad Bugacon a Kurultaj

A Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényét augusztus 21. és 23. közé tervezték a Bács-Kiskun megyei Bugacon, szigorú járványügyi korlátozások mellett.

Forrás: AFP/Peter Kohalmi

A Kurultaj oldalán olvasható, hogy a több mint tízéves múltra visszatekintő magyar törzsi gyűlés szervezői a kormány koronavírus-járvány miatt hozott döntésére reagálva, törlik többek között a Kárpátia zenekar augusztus 22-re meghirdetett koncertje és már részprogramokat is. Köztük az esti és éjszakai táncházakat.

A közleményben azt is írták, hogy a járványhelyzet miatt a rokonnépek delegációi kisebb létszámban érkeznek majd, illetve olyan országokból, ahonnan korlátozás nélkül engedélyezett a beutazás, vagy pedig két negatív koronavírus-teszttel rendelkeznek. A vendéglátást és az egyéb szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak szintén szigorú egészségügyi szabályokat kell betartaniuk, ahogy a résztvevő hagyományőrzőknek és látogatóknak is.

FRISSEBB: Az MTI augusztus 7-i hírei között olvasható az eseményt szervezők legfrissebb közleménye, amely szerint mégis elmarad az idei Kurultaj. "A magyar kormányzat és a szakhatóságok kérésére, hosszas mérlegelés után meg kellett hoznunk azt a döntést, amely értelmében kénytelenek vagyunk a 2020. évi Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlés megtartásáról lemondani" – fogalmaztak a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek