Korlátozások mellett, de megtartják Bugacon a Kurultajt

  A Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényét idén is megtartják, augusztus 21. és 23. között a Bács-Kiskun megyei Bugacon, de szigorú járványügyi korlátozások mellett.

  Forrás: AFP/Peter Kohalmi

  A Kurultaj oldalán olvasható, hogy a több mint tízéves múltra visszatekintő magyar törzsi gyűlés szervezői a kormány koronavírus-járvány miatt hozott döntésére reagálva, törlik többek között a Kárpátia zenekar augusztus 22-re meghirdetett koncertje és már részprogramokat is. Köztük az esti és éjszakai táncházakat.

  A közleményben azt is írták, hogy a járványhelyzet miatt a rokonnépek delegációi kisebb létszámban érkeznek majd, illetve olyan országokból, ahonnan korlátozás nélkül engedélyezett a beutazás, vagy pedig két negatív koronavírus-teszttel rendelkeznek. A vendéglátást és az egyéb szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak szintén szigorú egészségügyi szabályokat kell betartaniuk, ahogy a résztvevő hagyományőrzőknek és látogatóknak is.

  Az elmaradó programok mellett lesz azonban látnivaló bőven: többek között agár bemutató és vadászat, Íjász bemutató és a hagyományos íjkészítés bemutatása, "Puszták Népe " lovasviadal, lovas és gyalogos hadi felvonulás, Lovasbirkózás, puszta vágta és lovassolymász bemutató is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!