Igazi strandidő vár ránk a héten

A múlt heti hol esős, hol napsütéses időjárást végre az igazi nyári kánikula válthatja. Az ország néhány részén persze lehet esély csapadékra is, de a novemberre hajazó borongós időt végre elfelejthetjük.

Július utolsó előtti hetében sokszor azt érezhette az ember, hogy nem is nyár közepe van, hanem inkább az esős, borongós őszi-téli november. Egyik nap még felvehettük a rövidnadrágunkat, másnap viszont már hosszú ujjú pulcsit és esernyőt kellett magunkhoz vennünk. Ennek a kellőképp ambivalens időjárásnak szerencsére most vége, hiszen az elkövetkező napokban napsütésre, kevés felhőre és kiváló strandidőre számíthatunk, amit érdemes ki is használni.

 

Forrás: Shutterstock / Készítette: Monkey Business Images

A Köpönyeg legfrissebb előrejelzése szerint kedden és szerdán északnyugaton még megmarad a felhőzet, de jó eséllyel az ország egyre nagyobb részén lesz egyre hosszabban tartó napsütés. Mindkét napon napközben 29-35 Celsius fokos hőmérsékletre számíthatunk, amit csak a déli, valamint északnyugati szél tehet hűvösebbé.

Csütörtökön gyomolyfelhő képződhet, de ez nem jelenthet akadályt a kellemes, napos időnek. Az északnyugati szél megmarad, a hőmérséklet egy pár fokkal visszaeshet, de kellemes, nyári napra számíthatunk. A hét utolsó felében pedig nagyon kicsi esély látható a csapadékra, ellentétben a sok napsütéssel. Délutánonként akár 32 fokra is számíthatunk, így bárhova is indulunk, mindenképp ajánlott bekészíteni magunk mellé egy-egy vizes palackot is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek