Retro villamosok gurulnak ma Miskolc vágányain

Július 10-én, pénteken ünnepli a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a helyi villamosközlekedés 123 éves évfordulóját. Ennek alkalmából pedig ismét kigördül a remízből a piros „bécsi" (SGP) és a sárga Tátra villamos – írta weboldalán az MKV Zrt., de pénteken délután egy óra előtt pár perccel már azt posztolták Facebook-oldalukra, hogy az SGP villamos járatai a mai napon mégsem közlekednek.

Így ma csak a Tátra szerelvényekkel tud emlékezni Miskolc közlekedési vállalata azokra, akik 1897. július 10-én lehetővé tették és elindították a villamosközlekedést Miskolcon. A villamosokat érvényes utazási okmánnyal, jeggyel vagy bérlettel bárki igénybe veheti.

A Tátra villamos ma az 1-es villamos útvonalán közlekedikForrás: Juhász Balázs / MVK Zrt. Facebook

A Tátra villamos július 10-ei menetrendje:

• Tiszai pályaudvarról indul: 10:54, 12:24, 13:55, 15:56, 17:00
• Felső-Majláthról indul: 11:38, 13:14, 14:57, 16:14, 17:44

Forrás: Lengyel Adrián / Miskolc.hu
Azért nekünk még így is van 5 okunk arra, hogy miért érdemes Miskolcra menni
Egy különleges ház, amelynek udvarában a fából készült kockakövekkel együtt őrzik a vidéki színészmesterség emlékeit; egy eldugott templom, amelynek aranyfalához hasonló nincs még egy Közép-Európában; és a természet különleges uszodája, ahol a hegy mélyéről fakadóÚ meleg vízzel töltik meg egy barlang fürödhető járatait. Ezt itt mind Miskolc kínálja az utazónak, ahova évszaktl függetlenül érdemes ellátogatni. Mi utoljára ősszel jártunk arra, ebben a cikkünkben mutatjuk, hogy mit tapasztaltunk.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek