Ezen a két határátkelőn késő estig közlekedhetnek a nyári időszakban

Mivel nyaranta rendszerint megnövekszik a forgalom a szerb-magyar határátkelőhelyeken, úgy döntöttek az illetékesek, hogy a főszezonban tovább tart nyitva a röszkei és az ásotthalmi közúti határátkelőhely is - tájékoztatta a Csongár-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Hosszú sorok kígyóznak nyaranta a szerb-magyar hatérétkelőhelyeken - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: DanteVisual

Az átkelők szeptember 15-ig 7 és 22 óra között fogadják az utasokat.  

A többi határátkelő a megszokott rendben működik a megyében: a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely 24 órában, a kiszombori és a nagylaki közúti határátkelőhely szintén egész nap, míg a tiszaszigeti és a kübekházi közúti határátkelőhely 7 és 19 óra között működik.

Korlátozásokra is lehet számítani

Az MTI egy másik hírében arról is lehet olvasni, hogy a vírushelyzet miatt Magyarország visszaállít egyes korábbi korlátozásokat. Szerbia kivételével a többi nem uniós országból mégsem lehet belépni hazánk területére.

Mint a miniszterelnök a Facebook-oldalára elmondta, arról is döntöttek, hogy visszaállítják az átutazók számára a kötelező korridor használatát. Az országon áthaladó tranzitutasok – csakúgy, mint a koronavírus-járvány tetőpontjának időszakában – nem hagyhatják el a kijelölt útvonalat, a határellenőrzések pedig továbbra is szigorúak lesznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek