Jövő héttől kötelezővé válik az arc eltakarása Budapesten

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) legfrissebb közleménye szerint április 27-től a BKK járatain és ezzel együtt üzletekben, boltokban, piacokon, taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása. A központ munkatársai ennek érdekében, ezen a héten és az elrendelését követő első napokban, 60 ezer egészségügyi maszkot osztanak szét ingyenesen, több kiemelt fővárosi csomópontban.

IllusztrációForrás: Shutterstock.com

A kezdeményezéshez a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozik, és első körben 5 ezer, majd később további 25 ezer maszkot adnak térítésmentesen a közösségi közlekedést használóknak – olvasható a közleményben.

Budapest főpolgármestere szerint ez a felelős magatartás szükséges ahhoz, hogy megvédjük önmagunkat és a többi utast is a fertőzésveszélytől, hiszen a koronavírus akár két hétig is lappanghat anélkül, hogy a tünetei jelentkeznének. Ha pedig valamilyen oknál fogva hiányozna a megfelelő maszk, akkor kendőt és sálat is használhatunk a szánk és orrunk eltakarására. De a használat után ne felejtsük el alaposan kimosni őket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek