A hazai közösségek hatalmas tenniakarását fogja össze ez a weboldal

Nonprofit weboldal indult, amely összegyűjti a civil kezdeményezéseket a koronavírus terjedése által okozott problémák megoldására. A kialakult, kihívásokkal teli helyzetben példátlan összefogásra van szükség. A Koronavírussal Kapcsolatos Összefogás, azaz KÖSZI célja, hogy minél több emberhez eljuttassa olyan társadalmi kezdeményezéseknek a felhívásait, amelyek a koronavírus által okozott társadalmi problémákra keresnek megoldásokat – tudtuk meg a KÖSZI sajtóközleményéből. 

Sok embernek szorul segítségre ebben a rendkívüli időszakban - a fotó illusztrációForrás: Sabine van Erp/Pixabay

A hazai közösségben is hatalmas a tenni akarás, és ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy rengeteg társadalmi szerveződés és kezdeményezés bukkant fel az elmúlt hetekben. Őket karolja fel a KÖSZI weboldala, mellyel az önkéntesekből álló csapat arra hívja fel a figyelmet, hogy akárhonnan tudunk másokon segíteni, még ebben a nehéz és sok szempontból korlátolt helyzetben is. Felismerve a helyzetet, a KÖSZI platformot teremt, valamint iránymutatást ad azoknak, akik segítségre szorulnak, vagy akiknek lehetősége adódik másokon segíteni.

A folyamatosan bővülő oldalon (www.koronavirusosszefogas.hu) már több, mint 40 projekt érhető el, melyek a nehéz helyzetbe jutottakon segítenek, vagy éppen támogatást kérnek.

Vannak, akik ételt juttatnának el rászorulóknak, illetve az egészségügyi dolgozók munkáját, vagy az idősek helyzetét szeretnék megkönnyíteni. Mások szakszerű mentális segítségnyújtást ajánlanak fel, vagy a bajba jutott állatok helyzetét biztosítják.

A személyes érintkezés elkerülését szem előtt tartva a legtöbb szervezetnek azonban pénzbeli adományra van szüksége. Így tudják elkerülni, hogy az adományok eljuttatása további veszélynek tegye ki a közösséget. A KÖSZI csapata itt kihangsúlyozta, hogy a legnagyobb transzparencia érdekében kizárólag olyan szervezetek kéréseit teszik közzé, akiket megbízhatóan vissza tudnak ellenőrizni, tehát adószámmal és bejegyző végzéssel rendelkeznek.

A csapat tagjai azt is kiemelték, hogy minden adomány és segítség számít. Volt, aki 600 forintot, mások több milliót juttattak el alapítványoknak. A legfontosabb, hogy mindenki a saját lehetőségeihez képest segítsen, akár egy szívéhez közel álló kezdeményezés megosztásával a Facebook-on. A közösség erejével igyekeznek felhívni a kezdeményezésekre azoknak a figyelmét, akiknek módjában áll megoldani a problémákat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek