Még a smink nélküli pattanás is szót kap ezekben a vírusvideócskákban

Klement Csaba munkáit és aranyosan kifordult karaktereit a Comedy Central csatornán futó GrrLand animációs blokkokból ismerhetik a nézők, és persze az Instagram oldaláról is, hiszen a legtöbb munkáját ott osztja meg. A koronavírus-járvány idején, amikor egyre-másra jönnek a nyomasztó hírek, a MOME-n végzett animációs szakember elindította Covid Chronicles blokkját az Instagram oldalán, hogy a látogatói egy kis üdítő, megmosolyogtató üzenetet is kapjanak a járvánnyal kapcsolatban.

Elmondása szerint eleinte a saját szórakoztatására kezdte el a karanténgifes projektet, első sorban azért, hogy ő ne csavarodjon be. De aztán megkérte a követőit, hogy akinek kedve van, az küldjön neki rövid (arc nélküli) videókat arról, hogy hogyan éli túl, és mit csinál a bekattanás ellen a karantén idején - olvasható a Kreatív Online oldalán.

Ezeknek a videóknak, amikből körülbelül 60 érkezett be eddig, csak a hangját használja fel az animátor. Szóval a beküldők szinkronhangokká válnak, a karakterek pedig egy kicsit kicsavart, a GrrLand vicces történeteihez hasonlóan, abszurd helyzetekben jelennek meg. Így kelti életre egy fiatal lány hangja a csöpögő ormányú elefántot, egy másiké pedig a pattanást az orrunkon, amit már egy ideje nem fed smink.

A gifek egyszerre aranyosak, de néhány közülük kemény kritikát is megfogalmaz. Mi már végignéztük legalább háromszor az összeset, és mindegyik a kedvencünkké vált, például ez is:

Klement Csaba egy beszélgetésben azt is elmondta, hogy hang alapján dolgozik, szóval nem is nézi meg a beküldött videókat. A videóküldők tehát nem tudhatják, mi is lesz a végeredmény, mert az animátor fő szempontja, hogy az adott hang mondandóját hogyan tudja majd más kontextusba helyezni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek