Készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Volánbusz új, rendkívüli intézkedéseket hozott az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében. Március 23-tól készpénzmentessé válik a jegyvásárlás, március 25-én, szerdán üzemkezdettől pedig tanszüneti menetrend lép érvénybe - adja hírül a Volánbusz közleménye.

Forrás: Soos Botond/Volánbusz

A Volánbusz Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. együttműködésnek köszönhetően valamennyi járatra vásárolhatunk jegyet applikáción keresztül is, ezzel párhuzamosan pedig a társaság minden járatán felfüggeszti az első ajtónál történő felszállást, a járművezetőket szalagkordonnal határolják el az utastértől.

Az online vásárlás nem jár pluszköltségekkel, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyekével. A teljes árú jegyek mellett elérhetők lesznek az 50 és 90 százalékos kedvezménnyel válthatók is. A tervek szerint legkésőbb a hónap végéig bérletvásárlási lehetőséggel is bővül az alkalmazás.

Fontos tudni, hogy a mobilalkalmazásban nem választhatók ki az indulási és célállomások, a helyközi járatokra szóló jegyeket az indulási és érkezési állomás közötti kilométertávolság kiválasztásával lehet megvásárolni. Az adott távolsághoz tartozó adatok – az indulás és az érkezés helyét beírva - a menetrendek.hu rendszerében találhatók meg, amely az applikációból közvetlenül is elérhető. A helyi járatokra az adott településnév kiválasztásával könnyen kikereshetők és megvásárolhatók a jegyek.

A jegyvásárlás során meg kell adnia a járat indulási időpontját, a mobiljának pedig adatkapcsolattal kell rendelkeznie, hogy a jegyet ellenőrizni lehessen.

A helyi és helyközi viszonylatokban továbbra is válthatók papíralapú jegyek a szokásos elővételi módokon, de a cég azt kéri, hogy csak az vegye igénybe a közösségi közlekedést, akinek halaszthatatlanul szükséges. Az autóbusz-társaság kéri továbbá, hogy aki csak teheti elektronikus úton váltsa meg jegyét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek