Rendkívüli intézkedéseket hozott a Volánbusz a vírus terjedésének megelőzése érdekében

  Az országos, elővárosi és regionális forgalomban közlekedő járatokon – a fizikai kontaktus minimalizálása érdekében – a bérletesek a hátsó ajtó(ka)t vehetik igénybe, az első ajtón csak azok szállhatnak fel, akiknek menetjegyet kell váltaniuk. Az autóbusz-vezetők a lehető leggyakrabban szellőztetik a járműveket és gondoskodnak az ablakok folyamatos nyithatóságáról. A csomagkezelési rend is változik: a járművezető nyitja és zárja a csomagteret, a csomag be- és kivételét az utasok maguk végzik – írja sajtóközleményében a Volánybusz Zrt. 

  Az első ajtón csak azok szállhatnak fel, akiknek menetjegyet kell váltaniukForrás: Péter Tóth/Wikipedia

  Az autóbusz-állomásokon működő menetrendi információs pontok zárva tartanak, kivéve a budapesti Népliget autóbusz-pályaudvaron működő Utazási Centrumot, valamint azokat a helyeket, ahol az információs munkatárs és az utas fizikailag el van szigetelve egymástól, és átbeszélőn kommunikálnak egymással. Telefonon ugyanakkor továbbra is minden információs pont elérhető, de a helyszínen is tájékoztatják utasainkat.

  Pénztáraikban és járataikon a 2019/2020-as tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat március 31. után is, a diákigazolvány-helyettesítő igazolást eredeti aláírás és pecsét nélkül is érvényesnek fogadják el.

  A Volánbusz – a nemzeti népegészségügyi intézmények ajánlásainak megfelelően – továbbra is minden tőle telhetőt megtesz, hogy megelőzze a fertőzés terjedését.

  Fokozottan takarítják az állomásokat és a járműveket, az autóbuszokon vírusölő szerrel tisztítják a padlót és a kapaszkodókat, folyamatosan kézfertőtlenítő szerrel látják el a munkahelyi mosdókat és tisztálkodóhelyiségeket.

  A megelőzésben jelentős feladat hárul buszvezetőikre is: a járművek gyakori takarításával és vírusölő szerrel való gyakori kézmosással segítenek minimalizálni a fertőzésveszélyt. Kérnek mindenkit, hogy fokozottan ügyeljenek személyes higiéniájukra, gyakori kézmosással, zsebkendő használatával, és csak akkor használják a Volánbusz járatait, ha nem áll fenn náluk a koronavírus-fertőzés gyanúja.
  Az autóbusz-közlekedés menetrendje egyelőre változatlan. A társaság autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról a volanbusz.hu/koronavirus oldalon tájékoztatják utasainkat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!