Hétfő éjféltől általánosan betiltják a rendezvényeket, lezárják a határokat

  Hétfő éjféltől a rendezvényeket általánosan betiltják, sporteseményeket zártkapuk mögött lehet legfeljebb megtartani, ha vállalják a szervezők - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt az MTI híradása szerint.

  A turisták száma is megcsappant, aki teheti, inkább otthon maradForrás: 2020 Anadolu Agency/Arpad Kurucz

  Bezárják a szórakozóhelyeket, mozikat, a kulturális intézményeknél látogatási tilalmat vezetnek be - tette hozzá a kormányfő. Az éttermek, kávézók, üzletek csak 15 óráig maradhatnak nyitva, kivéve az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák.

  Azt javasolják, hogy családi eseményeken kívül minden más összejövetelt halasszanak el. Az időseket arra kérik, legyenek rendkívül óvatosak.

  A koronavírus-járvány miatt lezárják Magyarország határait is a személyforgalom előtt, az erről szóló nemzetközi egyeztetések zajlanak, így a jövőben csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére.

  Már korábban beutazási tilalmat rendeltek el több országból a nem magyar állampolgároknak, a magyarok beléphetnek, de hatósági karanténba kell vonulniuk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!