Már láthatják a Nyíregyházi Állatpark kenguru kölykeit

Az országban csak a Nyíregyházi Állatparkban látható vörös óriáskenguru kölykök mellett a szomszédságukban élő Benett-kenguruknál is több apróság látott napvilágot. A szerencsésebb vendégek itt láthatják a kb. 5-6 hónapos kölyköket, akik általában anyjuk erszényéből kikandikálva vagy a legnagyobb már az erszénytől elbúcsúzva szemléli a külvilágot – tudtuk meg a Nyíregyházi Állatpark sajtóközleményéből.

A vörös óriáskenguru a világ legnagyobb ma élő erszényes állata, ez a bébi is tekintélyes méretűvé cseperedettForrás: Noemi D. Soos/Nyíregyházi Állatpark

Az állatpark különlegessége, hogy földrészenként mutatja be az állatvilágot, s természetesen, Ausztrália területén a dingók, emuk, kakaduk és kacagójancsik mellett, a kontinens legikonikusabb lakói, a kenguruk is láthatók. A régebb óta tartott kis méretű benett-kenguruk mellett – ahol szintén több kölyök látott napvilágot, – a park 5 éve már vörös óriáskengurukat is bemutat. A vörös óriáskenguru tenyészcsapat igen csak jól érzi magát, hiszen állományuk évről évre gyarapszik, s jelenleg mind a három  ivarérett nősténynek született utóda.

Érdekesség, hogy mivel a kölykök roppant fejletlenül jönnek a világra, az állatpark dolgozói a születésükről jó ideig nem tudnak.

A csöppségek a biztonságot nyújtó erszényben kezdenek el fejlődni, s körülbelül 150 naposan dugják ki először fejüket onnan. Ekkor már sokkal jobban hasonlítanak a felnőtt egyedekre. Ahogy a kölykök növekednek, egyre több időt töltenek az erszényen kívül s 240 naposan végleg elhagyják azt, de még visszajárnak szopni kb. 3-4 hónapig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek