Dobpergéstől hangos program várja a hangszer szerelmeseit szombaton

Huszonötödik alkalommal rendezik meg február 29. szombaton Budapesten a Dobosok Farsangját, amelyen koncert, hangszerkiállítás és mesterkurzusok is várják az érdeklődőket a Vigyázó Sándor Művelődési Központban – hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában. Az elmúlt években több mint 700 magyar és külföldi előadó fordult meg a farsang színpadán – mondta Martonosi György, a rendezvény főszervezője.

Forrás: Pexels/Pixabay

Hozzátette, hogy az elmúlt huszonöt évben a szervezés során a fő szempontjuk az volt, hogy az esti koncerten egyszerre mutatkozhasson be három generáció. Idén inkább a mesterkuzusokra helyeződik a hangsúly neves tanárok és előadóművészek közreműködésével.

Sok más mellett Szanyi János a dobolás rendszereiről, Tatai Tamás pedig a Led Zeppelin egykori dobosának, John Bonhamnak a trükkjeiről tart előadását.Fazekas András a rockdobolás alapjaiba ad betekintést az érdeklődőknek, míg Szendi Gábor dobkurzust tart.

Martonosi György kiemelte, hogy a mesterkurzusokkal inkább a fiatalokat célozzák meg.
Az esti háromrészes koncerten fellép többek között Borlai Gergő, Geröly Matyi, Solti János a Magyar Atommal, míg Czimerman Csaba Hutchky & Stars-al áll színpadra. A fiatalok közül Fazekas Tamás History of drumming elnevezésű produkciója a múlt század elejétől a mai sztárokig, a legérdekesebb előadókat idézi meg a színpadon, de a fellépők között van Mészáros Magor, valamint Lehárt Erik, a Dobmánia tábor győztese is – írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek